DINSDAG 22 AUGUSTUS 2023 - 24E OMLOOP VAN DE GRENSSTREEK!

We hopen dat je erbij bent op 23 augustus en misschien kun je nog helpen!?

Het is een tijdje stil geweest op onze website, die zelfs niet meer te vinden was. De oorzaak daarvan lag bij o.a. de “provider” die besloot geen websiteruimte meer aan te bieden. Maar ondertussen is dit opgelost.

Momenteel zijn we volop aan het werken aan de organisatie van de Omloop van de Grensstreek die wordt gereden op 22 augustus en deel uitmaakt van de Lotto-Beker van België voor Elite 2 & U23.

En misschien zien we je al op zondag 18 juni tijdens ons verzorgd eetfestijn in sportcafé De Pionier?

Gewijzigd parkoers. Hou er rekening mee.

Maar er zijn toch heel wat wijzigingen aan het parkoers! Door het feit dat wij, net zoals vele andere organisaties, ook moeten vaststellen dat er steeds minder signaalgevers te vinden zijn, werd dit hertekend.

Na start om 13.15 u. gaat het onmiddellijk richting Komen en de heuvelzone voor de beklimmingen van de Lettenberg, 2 x de Monteberg en 2 x de Kemmelberg die dus aan bod komen in de eerste 90 km. van de wedstrijd. Niet te onderschatten daarbij, maar niet opgenomen in de “bergprijs” is 2 x de beklimming van de achterkant van de Scherpenberg! Een scherprechter?

Daarna gaat het terug naar Wervik voor 4 lokale ronden van telkens zo’n 17 km. In deze ronden zit ook de hellende kasseistrook van de Molenhoek in Geluwe. Zij die deelnamen aan de Grote Prijs van Geluwe zullen die zeker onthouden hebben…

33e Afwachtingswedstrijd

De afwachtingswedstrijd voor Elite 3, masters en amateurs, start om 13.45 u. en is 2 ronden ingekort, omdat de Omloop van de Grensstreek iets vroeger terug in Wervik is voor de lokale ronden.

Vele jaren was de inschrijving in Café De Sportman, vaste stek voor de sport- en koersliefhebbers, maar waarvan de uitbaters ondertussen zijn gestopt en genieten van hun welverdiend pensioen. Inschrijving en prijsuitreikingen gaan nu door in “De Fietsplekke”, een grote fietsspeciaalzaak, gelegen in de Robert Klingstraat op 50 m. van de aankomst.

Signaalgevers én medewerkers gezocht

Momenteel zijn we dus nog volop op zoek naar signaalgevers voor Wervik. Ken je mensen die wat tijd kunnen vrijmaken, of wil jij zelf wel helpen, neem dan zeker contact op met André Bille (0468/220070 - andre.bille@telenet.be) of met Albin Decorte (0474/259113 - albin.decorte@gmail.com). Op deze site kun je het parcours (NL - FR) dowloaden, alsook de technische gids voor de afwachtingswedstrijden. De documenten werden bijgewerkt tot 5/6/2023.

De technische gids wordt ook zo vlug mogelijk gepubliceerd. Dank je wel sponsors! We willen ook zeker onze sponsors niet vergeten. Ook in deze tijden zien we dat Vlug en Vrij op zeer veel sympathie mag rekenen!! Een warme "dank u wel" aan al onze sponsors. Dit is zeker op zijn plaats en ook deugddoend voor de vele medewerkers aan de Omloop van de Grensstreek!